U heeft een laag inkomen of u heeft schulden en daardoor weinig te besteden. Dan zijn er regelingen die u kunnen ondersteunen.

Of u in aanmerking komt en hoeveel u krijgt, hangt af van uw persoonlijke situatie. We houden rekening met uw leeftijd, of u samenwoont of kinderen heeft. Uw inkomen mag niet te hoog zijn en soms kijken wij naar uw vermogen. Dat kan geld op de bank zijn, maar ook uw auto, waardevolle spullen en een eigen huis.

Op check waar je recht op hebt kunt u zien of u in aanmerking komt voor één of meerdere regelingen.

 

Hulp bij schulden

Heeft u schulden en u weet niet hoe u dit moet oplossen? U kunt hulp krijgen van B€L, het Budget Adviescentrum Lochem. Na een eerste gesprek bepaalt u samen met de medewerker van het B€L, wie u het beste verder kan helpen. Dat kan een budgetcoach zijn of iemand die u helpt uw administratie op orde te brengen. Als u complexe schulden heeft dan kan de Stadsbank Oost Nederland u helpen. Er wordt dan gekeken wat de oorzaak van uw schuld is en hoe deze kan worden aangepakt.

Meer informatie

Heeft u vragen of heeft u hierbij hulp nodig? Dan kunt u bellen of langskomen bij 't Baken voor een gesprek in het gemeentehuis. Dat kan op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur. Telefoon (0573) 28 92 90. U kunt natuurlijk ook onze contactinformatie bekijken.