Heeft u een laag inkomen, dan kan het voor u best lastig zijn om bijvoorbeeld naar de film te gaan, een sportles te volgen of om mee te doen aan een cursus. U kunt dan mogelijk gebruik maken van de Meedoenregeling. Deze bedraagt € 125,- per persoon per jaar.

Voor wie

Voor gezinnen met een laag inkomen of voor gezinnen die weinig te besteden hebben als gevolg van schulden. De bijdrage is voor ieder lid van het gezin vanaf vier jaar. We kijken wel naar uw eigen vermogen.

Hoe vraag ik het aan?

Via check waar je recht op hebt is te zien hoe groot de kans is dat u een bijdrage kunt krijgen. Als de kans groot is, kunt u daar een aanvraagformulier downloaden. Bellen of langskomen in het gemeentehuis kan op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur. Telefoon (0573) 28 92 90.

Direct aanvragen kan ook.  U kunt het formulier online invullen met DigiD (hieronder).

Of u print het formulier (pdf, 386 KB)  en de toelichting, vul het in en stuur het via ons e-mailadres of per post naar ons toe.

Vanwege het coronavirus vragen wij u om het vooral digitaal met DigiD aan te vragen. Er zijn momenteel gewijzigde contactmogelijkheden. Bekijk de berichtgeving hierover.

Uw identiteit moet goed en veilig vastgesteld kunnen worden. Daarom heeft u een DigiD (digitale identiteitscode) nodig.