Als het voor u moeilijk is om naast een studie te werken vanwege een beperking, dan is de Individuele studietoeslag mogelijk. Dit geeft een steuntje in de rug om uw opleiding te kunnen betalen. De studietoeslag bedraagt € 310,- per half jaar.

Voor wie

Voor iedereen, ouder dan 18 jaar, die recht heeft op studiefinanciering of een andere tegemoetkoming in de studiekosten en die niet in staat is om met een bijbaan het minimumloon te verdienen. We kijken ook naar uw eigen vermogen.

Heeft u een Wajong-uitkering? Dan geldt deze regeling niet. Meer informatie is te krijgen bij het UWV over een vergelijkbare regeling voor Wajong-ers.

Hoe vraag ik het aan?

Via check waar je recht op hebt is te zien hoe groot de kans is dat u een bijdrage kunt krijgen. Als de kans groot is, kunt u daar een aanvraagformulier (pdf, 251 KB)  downloaden. Bellen of langskomen bij 't Baken in het gemeentehuis kan op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur. Telefoon (0573) 28 92 90.

Direct aanvragen kan ook.  U kunt het formulier online invullen met DigiD (hieronder).

Vanwege het coronavirus vragen wij u om het vooral digitaal met DigiD aan te vragen. Er zijn momenteel gewijzigde contactmogelijkheden. Bekijk de berichtgeving hierover.

Uw identiteit moet goed en veilig vastgesteld kunnen worden. Daarom heeft u een DigiD (digitale identiteitscode) nodig.