Scholieren maken voor school veel gebruik van computers en internet. Als u een laag inkomen heeft, zijn er vaak weinig mogelijkheden om een computer aan te schaffen. Om te voorkomen dat kinderen een achterstand oplopen, vergoedt de gemeente de aanschaf van een computer, laptop of tablet, met randapparatuur (zoals bijvoorbeeld een printer) tot maximaal € 350,-.

Voor wie

Voor gezinnen met een laag inkomen of voor gezinnen die weinig te besteden hebben als gevolg van schulden. We kijken wel naar het eigen vermogen.

Hoe vraag ik het aan

Via check waar je recht op hebt is te zien hoe groot de kans is dat u een bijdrage kunt krijgen. Als de kans groot is, kunt u daar een aanvraagformulier downloaden. Bellen of langskomen in het gemeentehuis kan op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur. Telefoon (0573) 28 92 90.

Direct aanvragen kan ook.  U kunt het formulier online invullen met DigiD (hieronder).

Of u print het formulier (pdf, 396 KB)  en de toelichting, vult het in en stuur het via ons e-mailadres of per post naar ons toe.

Vanwege het coronavirus vragen wij u om het vooral digitaal met DigiD aan te vragen. Er zijn momenteel gewijzigde contactmogelijkheden. Bekijk de berichtgeving hierover.

Uw identiteit moet goed en veilig vastgesteld kunnen worden. Daarom heeft u een DigiD (digitale identiteitscode) nodig.