In de gemeente Lochem hebben we uitstekende verbindingen via de weg, het spoor en het water.

Direct naar

Wegen

Al binnen een kwartier bent u met de auto vanaf het centrum van Lochem bij de A1. Zutphen bereikt u vanuit de stad Lochem binnen 20 minuten, Deventer binnen 25 minuten en in ruim een half uur bent u in Apeldoorn. Op dit moment werken we aan de rondweg (N346) met een nieuwe brug over het Twentekanaal, de Schakel Achterhoek-A1. De weg gaat open in 2025.

Direct naar

Trein en bus

Op zo’n 15 minuten lopen vanaf het centrum van de stad Lochem is een treinstation op de route Zutphen-Hengelo-Oldenzaal. De treindienst is handen van Syntus/Keolis. Vervoersorganisatie Arriva voert de buslijnen uit over Lochems grondgebied. Lijn 57 (Deventer-Borculo) komt door Epse, Joppe, Harfsen, Laren en Lochem. De dienstregeling en routeplanner vindt u op www.9292.nl.

Direct naar

Vervoer over water

Via het Twentekanaal is de gemeente Lochem ook over water bereikbaar. Het kanaal loopt van Eefde (bij Zutphen) via Hengelo naar Enschede, met een aftakking naar Almelo. Enkele grote bedrijven in de stad Lochem hebben kades voor de overslag van goederen. Als een van de 5 gemeenten aan het Twentekanaal is Lochem aangesloten bij het gemeenschappelijk havenbedrijf van Port of Twente.

Direct naar