De buslijnen over Lochems grondgebied worden uitgevoerd door Arriva. De treindienst Zutphen-Hengelo-Oldenzaal, met een station in Lochem, is in handen van Syntus/Keolis. PlusOV verzorgt openbaar vervoer van deur tot deur in onze gemeente. Het is bedoeld voor mensen die om welke reden dan ook geen gebruik kunnen maken van het reguliere openbaar vervoer. PlusOV zorgt ook voor het leerlingenvervoer en het vervoer naar de dagbesteding, in het kader van de Wmo en de Jeugdwet.

Vervoer van deur tot deur

PlusOV maakt reizen van deur tot deur mogelijk voor mensen die geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer, bijvoorbeeld vanwege een beperking. Hierbij is een Wmo-indicatie van de gemeente nodig. U kunt daarmee van deur tot deur reizen tot 40 kilometer vanaf uw eigen woning. Hierbij geldt tot 20 kilometer een gereduceerd tarief. Vanaf 20 kilometer betaalt u een hoger tarief. Ook biedt PlusOV aanvullend openbaar vervoer in gebieden waar het gewone openbaar vervoer niet rijdt. Hierbij is geen indicatie van de gemeente nodig.

Leerlingen- en dagbestedingsvervoer

PlusOV verzorgt namens de gemeente Lochem leerlingen naar school. PlusOV vervoert ook reizigers naar zorginstellingen voor dagbesteding en dagbehandeling, in het kader van de Jeugdwet en Wmo. U of uw kind kunnen reizen met PlusOV wanneer u hiervoor toestemming heeft van de gemeente. U moet dus eerst een indicatie aanvragen.

Indicatie aanvragen?

De Wmo-indicatie vraagt u aan bij het 't Baken

Een rit reserveren en betalen?

Wilt u vervoer van deur tot deur, dan reserveert u uw rit rechtstreeks bij PlusOV. Gebruikers (pashouders) van PlusOV ontvangen van PlusOV hun vervoerspas. Ook kunt u bij hen terecht voor meer informatie of als u een klacht heeft over het vervoer.

Over PlusOV

Ruim 15.000 inwoners in de regio Stedendriehoek maken gebruik van speciaal vervoer. Diverse gemeenten werken samen om hun inwoners nog beter van dienst te zijn. Zij doen dit in een regionale vervoerscentrale onder de naam PlusOV. Meer informatie vindt u op plusov.nl.

Elektrische deelauto

Met elektrische deelauto’s wordt elektrisch rijden direct toegankelijk voor iedereen met een rijbewijs. Delen heeft bovendien extra milieu-voordelen: er zijn minder auto’s nodig, waardoor het grondstoffenverbruik en de vervuilende fabricage afnemen. Vergeet ook niet het directe effect in jouw buurt: minder geparkeerde auto’s, waardoor er meer ruimte is voor bijvoorbeeld bomen, planten en speelplekken.

Verspreid over de gemeente Lochem staan daarom 11 elektrische auto’s voor je klaar. Je kunt er elk moment in rijden. Je hebt er alleen een mobiele telefoon met internetverbinding voor nodig!