Laag inkomen en schulden

Heeft u een laag inkomen of weinig te besteden als gevolg van schulden? Dan zijn er in de gemeente Lochem verschillende regelingen en voorzieningen voor u. Wij vinden het belangrijk dat iedereen krijgt waar hij of zij recht op heeft. Links in het menu ziet u alle regelingen op een rijtje.

Of u recht heeft op een bijdrage, hangt af van uw persoonlijke situatie. We houden rekening met uw leeftijd, of u samenwoont of kinderen heeft. Uw inkomen mag niet te hoog zijn en soms wordt ook naar het vermogen gekeken. Dat is niet alleen het geld op de bank, maar bijvoorbeeld ook een auto, waardevolle spullen en een eigen huis.

Check waar je recht op hebt

Op Check waar je recht op hebt kunt u aan de hand van vragen zelf zien voor welke regeling of voorziening u in aanmerking kunt komen.

logo

Zo krijgt iedereen in Lochem waar hij of zij recht op heeft!

Heeft u vragen of heeft u hierbij hulp nodig? Dan kunt u bellen of langskomen voor een gesprek in het gemeentehuis. Dat kan op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur. Telefoon (0573) 28 92 22. U kunt natuurlijk ook ons contactformulier invullen.

Hulp bij schulden

Heeft u schulden en weet u niet hoe u dit op moet lossen? Voor hulp kunt u terecht bij B€L: het Budget Adviescentrum Lochem. Na een eerste gesprek bepaalt u samen met de medewerker van het B€L, wie u het beste verder kan helpen. Dat kan een budgetcoach zijn of iemand die u helpt uw administratie op orde te brengen. Bij complexe of hoge schulden kan dat een klantmanager van de Stadsbank Oost-Nederland zijn. Als het nodig is, kijken we ook hoe de oorzaak van uw schuldproblemen kan worden aangepakt.

Zie ook