U heeft een vergunning nodig als u een groot of klein evenement wilt organiseren. Grote evenementen zijn bijvoorbeeld een festival, popconcert, braderie, optocht, kerstmarkt of sportwedstrijd. Een klein evenement is bijvoorbeeld een (buurt)feest of straatbarbecue.

Uw identiteit moet goed en veilig vastgesteld kunnen worden. Daarom heeft u een DigiD (digitale identiteitscode) nodig.

Bij grote evenementen vraagt u de vergunning minimaal 12 weken van te voren aan. Bij kleine evenementen is 8 weken van te voren aanvragen voldoende.

Evenementen zijn verboden

Als gevolg van het aantal besmettingen moeten sociale contacten zoveel mogelijk beperkt worden. Daarom zijn de meeste evenementen verboden. Actuele informatie hierover staat op www.rijksoverheid.nl

Heeft u een vraag over een evenement in 2021, neem dan gerust contact met ons op.

Meesturen

  • Plattegrond van het evenemententerrein, schaal 1:200 of 1:500
  • Programma / draaiboek
  • Veiligheidsplan bij een groot evenement
  • Mogelijk een verkeersplan
  • Maatregelen in verband met Covid-19.

Kosten

€ 67,80

De vergunning is gratis voor een vereniging of instelling die een klein, niet-commercieel evenement organiseert voor de eigen vereniging of plaatselijke bevolking.

Evenementenkalender

De evenementenkalender van de gemeente Lochem geeft een overzicht van alle evenementen en activiteiten in de gemeente Lochem waarvoor een vergunning is aangevraagd.

Tip

Meld uw evenement aan op makkelijkjeevenementaanmelden.nl. De VVV Lochem plaatst uw evenement dan in de agenda. U kiest zelf welke media in de gemeente de informatie ook ontvangen.