U heeft een vergunning nodig als u een groot of klein evenement wilt organiseren. Grote evenementen zijn bijvoorbeeld een festival, popconcert, braderie, optocht, kerstmarkt of sportwedstrijd. Een klein evenement is bijvoorbeeld een (buurt)feest of straatbarbecue.

Let op: Doet u de aanvraag op persoonlijke titel (met DigiD),  dan bent u ook persoonlijk aansprakelijk.

Uw identiteit moet goed en veilig vastgesteld kunnen worden. Daarom heeft u een DigiD (digitale identiteitscode) nodig.

Bij grote evenementen vraagt u de vergunning minimaal 12 weken van te voren aan. Bij kleine evenementen is 8 weken van te voren aanvragen voldoende.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Monique Hazewinkel of Carla Groenendijk. Beiden zijn het beste in de ochtend te bereiken op (0573) 28 92 22.

Voorbereiden

Deze documenten kunt u digitaal toevoegen tijdens de aanvraag.

Kosten

€ 73,10

De vergunning is gratis voor een vereniging of instelling die een klein, niet-commercieel evenement organiseert voor de eigen vereniging of plaatselijke bevolking.

Evenementenkalender

De evenementenkalender van de gemeente Lochem geeft een overzicht van alle evenementen en activiteiten in de gemeente Lochem waarvoor een vergunning is aangevraagd.

Tip: Meld uw evenement op de website www.makkelijkjeevenementaanmelden.nl. VVV Lochem en andere media-organisaties zijn dan op de hoogte van uw evenement. Op deze site kunt u ook concept-evenementen maken zodat andere organisatoren ook een beeld krijgen welke evenementen er ook zijn gepland in dezelfde periode.

 


Feestje buiten op eigen grond?

Organiseert u buiten een feestje op eigen grond? Met band, dj en tent? Lees dan verder bij de speciale pagina Feestje buiten op eigen grond.

Meer weten over gezondheid en veiligheid?

Op de website van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) vind je een handige informatie over onderwerpen die gaan over veiligheid en gezondheid. Bijvoorbeeld over evenementenzorg, alcohol, drugs en roken, eten en (gratis) drinkwatervoorzieningen, weersomstandigheden en sanitaire voorzieningen.