Fit het nieuwe jaar in!

Welkom op deze pagina, fijn dat u de eerst stap heeft gezet om 2024 vitaal te beginnen. Laat u verrassen door het brede aanbod in onze gemeente! Start een nieuwe sport en verken de vele mogelijkheden. 

Klik op één van de afbeeldingen om meer te lezen over uw keuze.Kies je sport

Gaat u voor voetballen, judo of klootschieten? Er is voor elk wat wils als het om bewegen gaat. Bekijk hier snel de mogelijkheden: Kies je sport (sportraadlochem.nl)

Vragen of contact

U kunt ook contact opnemen met Christian Beuzel (christianbeuzel@sportraadlochem.nl), de verenigingsondersteuner Sport van de Sportraad Lochem, telefoon 06 30799779 : Verenigingsondersteuning Sport » Welzijn Lochem of de Sportcoaches van Stichting Welzijn Lochem: Sportcoach » Welzijn Lochem


Sporten voor doelgroepen

Wanneer bewegen niet vanzelfsprekend is, biedt onze gemeente allerlei mogelijkheden om toch actief bezig te zijn.

Marjolijn Pezy is Sportcoach aangepast sporten. Zij is bereikbaar via lochem@unieksporten.nl


Lekker buiten bezig zijn

Bewegen en spelen hoeft niet altijd bij een club. In bijna alle kernen zijn plekken voor jong en oud waar u lekker buiten bezig kunt zijn. Kijk eens op de kaart waar u deze plekken vindt en wat u er kunt doen:


Sport ook met een laag inkomen

Heeft u een laag inkomen, dan kan het voor u best lastig zijn om bijvoorbeeld naar de film te gaan, een sportles te volgen of om mee te doen aan een cursus. U kunt dan mogelijk gebruik maken van de Meedoenregeling. Deze bedraagt € 125 per persoon per jaar. Kijk op de website van ’t Baken: Meedoenregeling.

Jeugdfonds Sport en Cultuur biedt ook hulp aan gezinnen met een laag inkomen en gezinnen die weinig te besteden hebben als gevolg van schulden. Zo kunnen de kinderen toch meedoen. Het fonds betaalt de contributie en eventuele (sport)spullen tot een maximaal bedrag van max. € 225 per jaar.

Ook het Volwassenenfonds Sport en Cultuur betaalt mee aan de sportclub en/of culturele activiteiten voor inwoners met een laag inkomen.


Fietsgemeente!

In onze gemeente zijn veel mooie voorzieningen voor fietsers. We hebben natuurlijk ook een prachtige omgeving waar je heerlijk kunt fietsen.

Fietsen langs de uiterwaarden bij Gorssel, rondom de Sluis in Eefde en Ehzerwold in Almen bijvoorbeeld, door de bossen en onze prachtige kernen. Er zijn tal van moutainbikeroutes die soms lekker op en neer gaan over bosrijke hellinkjes. Op de fiets is er genoeg te zien te en te beleven!

Ontdek de vele mogelijkheden:


Wandelgemeente!

We zijn er nog steeds trots op, in 2022 waren we wandelgemeente van het jaar!

Lochem en de omringende plaatsen hebben je als wandelaar veel te bieden, waarbij ‘afwisseling’ het sleutelwoord is. Dan hebben we het over het fraaie landschap met zijn glooiingen, uitgestrekte landerijen, de regelmatig te bedwingen heuvels zoals de Lochemse Berg, het aanwezige wild, de meanderende Berkel, de Gorsselse Heide, het Grote Veld, vanzelfsprekend de IJssel en de vele landgoederen. Als extra is er de goede bereikbaarheid, de stilte van de Achterhoek en een hoog percentage onverharde wandelpaden.

Wandelen in Lochem (vvvlochem.nl)


Duofietsen

Wilt u een duofietsproject in uw dorp of buurt opzetten zodat iedereen een fijn en gezellig ritje in de buitenlucht kan maken? Inwonerinitiatieven voor een duofietsproject, kunnen een aanvraag doen voor een financiële bijdrage (subsidie) van de gemeente.

Wilt u meer weten over dit project of wilt u subsidie aanvragen? Stuur dan een mail naar Karin Scholten, k.scholten@lochem.nl.

Bewegen en iets goeds voor een ander doen? Ga dan als vrijwilliger duofietsen. Meld u zeker aan, het is dankbaar en leuk! Als vrijwilliger ga je op pad met bewoners van Sensire - De Borkel. De fietsmaatjes vinden het fijn om de wind te voelen, de natuur te ervaren, hun oude huis te zien, onderweg een praatje te maken of samen te zingen. Het maakt ze blij en daar word je als fietsvrijwilliger ook blij van. Wilt u vrijwilliger worden? Mail dan naar welkom@hanneke-evink.nl.