Bouwkavels gemeente Lochem

Wilt u een bouwkavel kopen?

Wie wil dat nu niet? Uw eigen droomhuis ontwerpen en bouwen. Helemaal volgens uw smaak en wensen. De gemeente Lochem biedt u een unieke kans. Onder het motto ‘Maak je droomhuis’ verkopen we de komende jaren op verschillende plekken bouwkavels. Op deze stukken grond kunt u zelf een huis ontwerpen en bouwen. Een architect en aannemer kunnen u hierbij helpen. Zelf bouwen zorgt voor veel variatie in huizen en voor mooie woonwijken.

Welke bouwkavels zijn te koop?

Wilt u weten welke bouwkavels te koop zijn? Kijk dan op één van onderstaande locaties. Bij elke bouwkavel staat ook wat die kost.

Welke regels zijn er?

U kunt niet zomaar elk huis bouwen dat u wilt. In de wet staan bouwregels waar u rekening mee moet houden. Die zorgen er onder andere voor dat het huis veilig wordt gebouwd en dat de wijk er goed uit komt te zien. Voor elke kavel is er daarom een zogeheten kavelpaspoort. Daarin staan de bouwregels, bijvoorbeeld hoe hoog en hoe groot uw huis mag worden. Of hoe het huis eruit mag zien, hoe uw huis bereikbaar moet worden, en welke erfafscheiding er komt. Wilt u weten welke regels voor uw kavel gelden? Kijk dan bij de kavelpaspoorten op deze website.

Wat moet u doen als u een huis wilt bouwen?

Als u zelf een huis wilt bouwen, is het goed om nu al te weten wat u te wachten staat. Vanaf uw eerste idee tot en met de bouw van uw droomhuis. Hiervoor hebben we een stappenplan gemaakt.