Nu de werkzaamheden aan de nieuwe inrichting van de Markt klaar zijn gaan we verder met de herinrichting van de Walderpoort, Tramstraat en Larenseweg. Deze wegen passen we aan om de verkeersveiligheid te verbeteren. Daarnaast maken we van de Walderpoort een betere entree naar de binnenstad. De Walderpoort krijgt net zoals de Molenpoort de uitstraling van de vroegere historische stadspoorten in de stad Lochem. Hier zit u het definitieve ontwerp.

Reko Raalte voert werkzaamheden uit

Reko Raalte voert de werkzaamheden in opdracht van ons uit. De aannemer begint op maandag 17 juni 2024 met de werkzaamheden aan de Westerwal, Mauritsweg en Walderstraat. De omleiding voor het verkeer en de bevoorraders van de Walderstraat vindt u op dit kaartje (pdf, 5.423 KB) . Na de openstelling van de Reudinkbrug (waarschijnlijk augustus 2024) gaat Reko aan het werk aan het resterende deel van de Julianaweg. Daarna volgt in fases de Tramstraat en Larenseweg. Dus niet de hele weg ligt in één keer open. Zo blijft Lochem zo goed mogelijk bereikbaar.

Groenplan

Bij de nieuwe inrichting hoort ook een groenplan. Wij lieten hiervoor een apart ontwerp (pdf, 3.828 KB)  maken. Tijdens een inloopbijeenkomst op 30 mei kon iedereen het groenplan bekijken.