Nu de werkzaamheden aan de nieuwe inrichting van de Markt bijna klaar zijn gaan we verder met de herinrichting van de Walderstraat, Tramstraat en Larenseweg. Deze wegen passen we aan om de verkeersveiligheid te verbeteren. Daarnaast maken we van de Walderpoort een betere entree naar de binnenstad. De Walderpoort krijgt net zoals de Molenpoort de uitstraling van de vroegere historische stadspoorten in de stad Lochem. Hier zit u het definitieve ontwerp.

Reko Raalte voert werkzaamheden uit

Reko Raalte voert de werkzaamheden in opdracht van ons uit. De aannemer zal begin juni 2024 starten met de werkzaamheden aan de Westerwal, Mauritsweg en Walderstraat. Na de openstelling van de Reudinkbrug gaat Reko aan het werk aan het resterende deel van de Julianaweg. Daarna volgt in fases de Tramstraat en Larenseweg. Dus niet de hele weg ligt in één keer open. Zo blijft Lochem zo goed mogelijk bereikbaar.

Ontwerp en nieuw groenplan ziet u tijdens inloopbijeenkomst

Bij de nieuwe inrichting hoort ook een groenplan. Wij lieten hiervoor een apart ontwerp (pdf, 3.828 KB)  maken. Tijdens een inloopbijeenkomst (waarschijnlijk mei 2024, datum volgt nog) kunt u dit eerste ontwerp van het groenplan bekijken. We gaan dan graag in gesprek met u, zodat we samen tot een goed groenplan komen. Hier krijgt u ook alle informatie over de werkzaamheden, de planning en wat dit voor u betekent te horen. U kunt dan ook zien hoe de Walderpoort, Tramstraat en de Larenseweg eruit komen te zien als alles klaar is.