Binnenstad Lochem wordt vernieuwd

Lochem moet een aantrekkelijke plek zijn voor inwoners en bezoekers. Een goede inrichting van het centrum is daarvoor belangrijk. Een levendige binnenstad met een aantrekkelijk aanbod voor inwoners en bezoekers. Een fijne plek voor vrije tijd, winkelen, horeca en cultuur. Maar ook een mooie plek voor een wandeling en een bankje in de zon. Dat is waar we naartoe willen met de binnenstad van Lochem.

Grote en kleine Markt

Een levendige binnenstad met de Markt als middelpunt! Met een nieuwe inrichting van de Markt ontstaat er meer eenheid tussen de Markt en de andere plekken in het centrum van Lochem. De Markt wordt een fijne en gezellige plek om te winkelen, recreëren en boodschappen te doen. Maar ook een plek waar verschillende evenementen kunnen plaatsvinden. De historische sfeer willen we uiteraard behouden.

Definitieve uitbreiding parkeerplaats Mauritsweg

Een paar jaar geleden breiden we het aantal parkeerplekken van de parkeerplaats aan de Mauritsweg uit. Dit kreeg toen een tijdelijk karakter. Het blijkt dat we ook in de toekomst deze parkeerplaatsen nodig hebben. Daarom wil de gemeente Lochem deze extra parkeerplaatsen behouden. Wel maken we een kwalitatieve verbeterslag voor de omgeving. We streven ernaar om nog in 2023 tot uitvoering te komen.

Walderpoort, Tramstraat en Larenseweg

De volgende stap is een nieuwe inrichting van de Walderpoort, Tramstraat en Larenseweg. Deze wegen passen we zo aan dat ze veiliger worden voor het verkeer. Daarnaast wordt de Walderpoort een betere ingang naar de binnenstad. De Walderpoort krijgt net zoals de Molenpoort de sfeer van de historische stadspoorten in de stad Lochem. 

Julianaweg en Molenpoort

De Julianaweg en Molenpoort zijn gerealiseerd in 2023. De Julianaweg kreeg een omwalling. Hierdoor krijg je het beeld van de historische grachten van Lochem. Het nieuwe wegdek en inrichting zorgt ervoor dat hard rijden niet meer mogelijk is. Daarnaast kreeg de Molenpoort een betere entree naar de binnenstad. De Molenpoort is hiermee een voorbeeld voor de andere historische stadspoorten in de stad. Die later aangepakt worden.

Graafschapsterrein en Prins Bernhardweg

Eerder pakten we ook al het Graafschapsterrein aan en vernieuwden we de Prins Bernhardweg. Samen met omwonenden en winkeliers maakten we een nieuw ontwerp voor het terrein. Meer parkeerplaatsen, meer groen en een betere plek voor de marktkramen geven het gebied een mooi aanblik.

Benieuwd hoe het er allemaal uit komt te zien? Kijk dan hieronder bij het onderwerp van uw keuze.