Met de subsidie voor energieadvies aan huis kunt u als woningeigenaar bij de gemeente subsidie aanvragen voor energieadvies bij u thuis. Energieadvies draagt bij aan kennis over uw woning. Want per huis is het verschillend welke isolatiemaatregel het meeste nut heeft. Verkeerd isoleren doet meer kwaad dan goed. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot vochtproblemen en gezondheidsklachten. Gaat u aan de slag met het advies van een energieadviseur? Dan weet u zeker dat u het juiste doet voor uw woning.

Hoe komt u in aanmerking voor de subsidie?

  • U bent eigenaar-bewoner van een bestaande woning in de gemeente Lochem
  • U laat het advies uitvoeren door een erkende energieadviseur. 
  • Binnen vier maanden na het advies dient u een subsidieaanvraag in via het bovenstaande formulier. Alleen volledig ingevulde documenten, voorzien van alle bijlagen, worden in behandeling genomen.

Wat is de maximale subsidie bijdrage?

U krijgt de werkelijk gemaakte kosten vergoed, met een maximaal ‚ā¨ 250. 

Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst, totdat het subsidieplafond is bereikt.

Waar vind ik een energieadviseur?

Voor een energieadvies kunt u terecht bij onze lokale energieco√∂peratie LochemEnergie zie hiervoor lochemenergie.net/form/aanvraag-energie-adviseur. Lochem Energie helpt u ook graag bij het aanvragen van deze subsidie.

U kunt ook een vakbekwame en betrouwbare energieadviseur vinden via Maatwerkadvies Energiebesparing Lochem Woningcheck 2023 of via centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. 

Meer tips kunt u vinden op onze pagina: Tips voor het vinden van een energieadviseur

Regelgeving

De volledige subsidieregeling: Subsidieregeling energieadvies

 

Wilt u meer weten over deze subsidie?

Stuur een e-mail naar energieloket@lochem.nl of vul het contactformulier in (t.a.v. team milieu).