Online, makkelijk en snel: u kunt uw rijbewijs ook online verlengen. U kunt uw rijbewijs dan al na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis.

De voorwaarden

U moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • U bent in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs.
  • U vraagt een verlenging van uw rijbewijs of een categorie-uitbreiding aan.
  • U heeft de DigiD-app met ID-check.

Hoe werkt het?

Voldoet u aan alle voorwaarden? Dan regelt u gemakkelijk in drie stappen de verlenging van uw rijbewijs.

Stap 1: Uw pasfoto laten maken bij een RDW-erkende fotograaf

Voor uw nieuwe rijbewijs moet u een pasfoto laten maken bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. In onze gemeente zijn tot nu toe drie bedrijven door de RDW erkend. Dit zijn Primera en Hans Makkink Fotografie in Lochem en Natuurdrogist in Gorssel. Ook is het mogelijk om buiten onze gemeente Lochem een erkende fotograaf of fotocabine op te zoeken. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op www.rdw.nl/locatiewijzer.
Neem uw rijbewijs mee naar de fotograaf of de fotocabine. U zet hier ook uw handtekening, deze wordt later gebruikt op uw nieuwe rijbewijs. U rekent de foto af bij de fotograaf. De fotograaf of fotocabine verstuurt uw pasfoto en handtekening beveiligd en digitaal naar de RDW. Binnen een paar minuten krijgt u een e-mail van de RDW. Hierin staat of u het rijbewijs online kunt verlengen.

Stap 2: Uw online aanvraag

Online, makkelijk en snel: u kunt uw rijbewijs ook online verlengen.

U kiest in het aanvraagformulier van het RDW voor ‚Äėrijbewijs verlengen en u logt in met de DigiD-app met ID-check. Nadat u bent ingelogd regelt u binnen een paar minuten de verlenging van uw rijbewijs. U rekent meteen af met iDEAL. De RDW maakt uw rijbewijs. U kunt het al na twee werkdagen ophalen. U ontvangt een e-mail van de RDW als uw rijbewijs klaar ligt bij ons.

Stap 3: Uw rijbewijs ophalen

U kunt uw rijbewijs ophalen bij de receptie van het gemeentehuis in Lochem zonder afspraak. Neem uw huidige rijbewijs mee, dat moet u inleveren. Daarna krijgt u uw nieuwe rijbewijs.

Meer informatie

Meer informatie over het online verlengen van uw rijbewijs vindt u op: www.rdw.nl/rijbewijsverlengen of bekijk het filmpje.