Lochem is een van de meest populaire gemeenten om te wonen in de Achterhoek. De groene omgeving biedt wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers alle mogelijkheden om te ontspannen. Elke dorpskern heeft zijn eigen, typische sfeer. De stad Lochem heeft een gezellig historisch centrum met leuke winkels, tal van horecagelegenheden en leuke terrasjes. In de binnenstad kunt u gratis parkeren. De hele binnenstad heeft gratis wifi. Bovendien is de gehele gemeente binnenkort aangesloten op glasvezel.

Bedrijvige gemeente

Onze gemeente heeft veel sportvoorzieningen, waaronder een van de mooiste golfbanen van Nederland en een subtropisch golfslagbad. Het onderwijs, met een scholengemeenschap inclusief gymnasium, is uitstekend. Ook cultuurliefhebbers komen volop aan hun trekken, dankzij een gevarieerd programma in de Lochemse schouwburg. Door het jaar heen worden overal in onze gemeente vele leuke evenementen georganiseerd.

Vestigingsplaats voor bedrijven

Lochem is een goede plek om te wonen, maar ook om te ondernemen. In onze gemeente zijn ruim 3.000 ondernemingen gevestigd. We hebben uitstekende verbindingen via het wegennet naar de A1, via het spoor en over water via het Twentekanaal. De bereikbaarheid is dus prima geregeld.

De juiste medewerkers

Goed personeel is waardevol voor elk bedrijf. Dankzij de goede opleidingsmogelijkheden in onze gemeente en de nabije omgeving, is het voor elk bedrijf mogelijk aan goed personeel te komen. Dit kan onder andere via 't Baken.

Economische Agenda

Lochem werkt! is de nieuwe Economische Agenda van de gemeente Lochem voor de periode  2019 - 2022 (pdf, 2.379 KB) . Ondernemers willen dat de gemeente lef toont en flexibel en innovatief is. De Economische Agenda geeft aan hoe de gemeente samen kan optrekken met bedrijven. Samen werken we aan een gezonde lokale economie, die kansen biedt om ambities waar te maken. Daarbij heeft de gemeente natuurlijk altijd oog voor kwetsbare groepen en aandacht voor goede bereikbaarheid, ruimte voor vernieuwing en duurzaamheid.