Als een verhuurder of verhuurbemiddelaar van uw woning zich niet aan de algemene regels van de Wet goed verhuurderschap houdt, dan kunt dit bij de gemeente melden. Samen met u kijken we hoe we u verder kunnen helpen.

De regels van de Wet goed verhuurderschap gaan discriminatie, intimidatie en onredelijke verhuurvoorwaarden tegen. Als u het idee heeft dat uw verhuurder of verhuurbemiddelaar zich daar schuldig aan maakt dan kunt u een melding daarvan doen.

Melding doen

U kunt uw melding direct e-mail aan ons doorgeven. Kijk op de webpagina Meldpunt goed verhuurderschap voor alle informatie. Vermeld in de melding uw naam, adres, telefoonnummer en een omschrijving van uw melding. Zodra wij uw melding in behandeling hebben genomen, nemen wij contact met u op. Heeft u nog vragen over dit onderwerp dan kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente via (0573) 28 92 22.

Discriminatie.nl

Ook kunt u rechtstreeks een melding doen van discriminatie. Dit kan via discriminatie.nl.

Discriminatie.nl is vanaf 1 januari 2024 het meldpunt voor discriminatie van Art.1NOG en de andere anti discriminatievoorzieningen in Nederland. Ondersteuning door Discriminatie.nl is kosteloos. Ook zij helpen u graag verder.

Deel dit artikel