Als een verhuurder of verhuurbemiddelaar van uw woning zich niet aan de algemene regels van de Wet goed verhuurderschap houdt, dan kunt dit bij de gemeente melden. Samen met u kijken we hoe we u verder kunnen helpen.

De regels van de Wet goed verhuurderschap zijn bedoeld om discriminatie, intimidatie en onredelijke verhuurvoorwaarden tegen te gaan. Als u het idee heeft dat uw verhuurder of verhuurbemiddelaar zich daar schuldig aan maakt dan kunt u een melding daarvan doen.

Melding doen

U kunt uw melding direct via info@lochem.nl  aan ons doorgeven. Vermeld in de melding uw naam, adres, telefoonnummer en een omschrijving van uw melding. Zodra wij uw melding in behandeling hebben genomen, nemen wij contact met u op. Heeft u nog vragen over dit onderwerp dan kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente.

Discriminatie.nl

Ook kunt u rechtstreeks een melding doen van discriminatie. Dit kan via  discriminatie.nl .

Discriminatie.nl is vanaf 1 januari 2024 het meldpunt voor discriminatie van Art.1NOG en de andere anti discriminatievoorzieningen in Nederland. Ondersteuning door Discriminatie.nl is kosteloos. Ook zij helpen u graag verder.