Nieuwe inrichting Walderpoort, Tramstraat en Larenseweg

Lochem moet een aantrekkelijke plek zijn voor inwoners én bezoekers. Een nieuwe inrichting is daarvoor belangrijk. Eerder pakten we het Graafschapsterrein aan. De Julianaweg en Molenpoort realiseerden we in 2023. En de volgende stap is een nieuwe inrichting van de Walderpoort, Tramstraat en Larenseweg. Deze wegen passen we zo aan dat ze veiliger worden voor het verkeer. Daarnaast wordt de Walderpoort een betere ingang naar de binnenstad. De Walderpoort krijgt net zoals de Molenpoort de sfeer van de historische stadspoorten in de stad Lochem. 

Voorontwerp en 3D animatie

In dit voorontwerp van de wegen kunt u zien hoe de nieuwe inrichting eruit komt te zien. Of bekijk de nieuwste 3D-animatie. Daarmee krijgt u een indruk van hoe de Walderpoort, Tramstraat en Larenseweg eruit komen te zien als alles klaar is. 

In het filmpje ziet u ook de aansluiting van de Hanzeweg en het Zebrapad aan de Koedijk. Hier wordt in ieder geval nog nader naar gekeken.

Start werkzaamheden verwacht in 2024

Het de bedoeling is om in 2024 te starten met de werkzaamheden. Na de realisatie van de nieuwe Reudinkbrug (Hoevenbrug), zodat Lochem goed bereikbaar blijft. Eerst spreekt de gemeenteraad ook nog over de plannen. Na het besluit van de raad gaan we verder met het verdelen van het werk. Dit gebeurt in verschillende fases. De wegen liggen dus niet tegelijk in één keer open. Voordat de werkzaamheden beginnen, krijgen aanwonenden een brief. Daarin staat meer informatie over de planning en de bereikbaarheid van hun woning, winkel of kantoor.