Er wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van Lochem. Ondernemers, inwoners, organisaties en gemeente werken samen aan de herontwikkeling van de binnenstad.

Plannen voor de binnenstad

Een levendige binnenstad met een aantrekkelijk aanbod voor inwoners en bezoekers. Een fijne plek voor vrije tijd, winkelen, horeca en cultuur. Maar ook een mooie plek voor een wandeling en een bankje in de zon. Dat is waar we naartoe willen met de binnenstad van Lochem.

De ruimtelijke visie binnenstad is het uitgangspunt voor een aantal projecten rond de Markt, de Julianaweg en het Graafschapterrein. Het idee daarbij is dat de kleine en grote markt worden weer het kloppend hart van Lochem worden. De oude stadsentrees terugkomen. En we de looproutes naar de binnenstad verbeteren. Daarbij zorgen we ervoor dat verkeer in en om de binnenstad veiliger wordt en beter doorstroomt.

Dit betekent dat u de komende jaren op veel plekken in Lochem werkzaamheden gaat zien. We houden u graag op de hoogte van alle plannen en lichten een aantal projecten uit.