Binnenstad Lochem wordt vernieuwd

Lochem moet een aantrekkelijke plek zijn voor inwoners en bezoekers. Een goede inrichting van het centrum is daarvoor belangrijk. Een levendige binnenstad met een aantrekkelijk aanbod voor inwoners en bezoekers. Een fijne plek voor vrije tijd, winkelen, horeca en cultuur. Maar ook een mooie plek voor een wandeling en een bankje in de zon. Dat is waar we naartoe willen met de binnenstad van Lochem.

Graafschapsterrein en Prins Bernhardweg

Eerder werd het Graafschapsterrein aangepakt en de Prins Bernhardweg vernieuwd. Samen met omwonenden en winkeliers is een nieuw ontwerp gemaakt voor het terrein. Meer parkeerplaatsen, meer groen en een betere plek voor de marktkramen geven het gebied een mooi aanblik.

Julianaweg en Molenpoort

Nu is het de beurt aan de Julianaweg en Molenpoort. Het idee is om de Julianaweg als omwalling van de binnenstad in te richten waardoor je het beeld krijgt van de historische grachten van Lochem. De aanleg van de Julianaweg wordt zodanig dat te hard rijden niet meer mogelijk is. Daarnaast moet de Molenpoort een betere entree worden naar de binnenstad. De Molenpoort wordt hiermee een voorbeeld voor de andere historische stadspoorten in de stad. Die later aangepakt worden.

Grote en kleine Markt

Een levendige binnenstad met de Markt als middelpunt! Met een nieuwe inrichting van de Markt ontstaat er meer eenheid tussen de Markt en de andere plekken in het centrum van Lochem. De Markt wordt een fijne en gezellige plek om te winkelen, recreëren en boodschappen te doen. Maar ook een plek waar verschillende evenementen kunnen plaatsvinden. De historische sfeer willen we uiteraard behouden.

De ruimtelijke visie binnenstad is de basis voor de aanpak van het centrum van Lochem. Inwoners en ondernemers worden betrokken bij de uiteindelijke inrichting en de uitvoering. Benieuwd hoe het er allemaal uit komt te zien? Kijk dan hieronder bij het onderwerp van uw keuze.