Onze samenleving is divers. Het is belangrijk dat iedereen in onze samenleving zich gezien en gehoord voelt. Bijvoorbeeld in lesmateriaal op scholen of in communicatie-uitingen van de gemeente.

Preventief werken aan seksuele- en genderdiversiteit

Jaarlijks besteden we aandacht aan verschillende actiedagen voor seksuele- en genderdiversiteit. Bijvoorbeeld tijdens Paarse Vrijdag in december of Coming Out Day in oktober. Wij proberen bij activiteiten aan te sluiten en initiatieven vanuit inwoners te ondersteunen.

Ik Ben …. Campagne

De gemeente Lochem ondersteunt de Ik Ben… Campagne. De titel ‘Ik Ben…’ moedigt jongeren aan om na te denken over hun eigen identiteit en de puntjes voor henzelf in te vullen. Of dit nu via één van de LHBTIQ-labels, een eigen unieke identificatie, of iets daartussenin is: je bent goed zoals je bent!

Voor (middelbare) scholen is er lesmateriaal beschikbaar en een gratis docententraining. Het Staring College in Lochem is voorstander van de lesmaterialen en zet deze in tijdens hun lessen. Kijk voor meer informatie over de campagne op: Ik ben ... campagne

Motie Kleurrijk Lochem

In maart 2023 is er een motie aangenomen waarin de gemeenteraad heeft gevraagd een regenbooguiting in de openbare ruimte te maken. Dit kan een zebrapad, een kunstwerk, een zitbankje, een stoep of iets anders zijn. Op dit moment is onze aanjager Inclusie en Diversiteit druk met alle voorbereidingen. De regenbooguiting onthullen we tijdens Coming Out Day in oktober 2024.

Pride Achterhoek

Ook sluit onze gemeente aan bij het jaarlijkse initiatief Pride Achterhoek in juni. De gehele maand staat dan in het teken van diversiteit en jezelf zijn, ongeacht geslacht, gender, seksuele oriëntatie, afkomst of religie. Daarom ook de slogan: Trots IN de Achterhoek!

Kijk voor meer informatie en een actuele weergave van alle activiteiten op Achterhoek Pride – wees trots op wie je bent

Contact

Heeft u vragen of ideeën voor dit onderwerp? Neem dan contact op met onze Aanjager Inclusie en Diversiteit:

Renate Weijenberg
r.weijenberg@lochem.nl
0573-289 222
Bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag