Vereniging Contact Barchem is een belangen- en activiteitenvereniging van en voor Barchem en Zwiep, die zich in de meest ruime zin inzet voor een leefbaar dorp. Ruim 90% van alle gezinnen in Barchem en Zwiep zijn lid van deze vereniging. 

Wat doen wij?

Voor veel algemene Barchemse zaken is Vereniging Contact Barchem voor de gemeente het aanspreekpunt; zij mengen zich uiteraard niet in persoonlijke belangen. In 2016-2017 heeft heel Barchem meegedacht over een toekomstplan, het Dorpsplan 2. In 2017 is het nieuwe dorpsplan gepresenteerd en momenteel zijn werkgroepen aan de slag om deze plannen uit te werken. De festiviteiten die onder de vlag van de vereniging worden georganiseerd zijn onder andere: palmpasentocht met eieren zoeken, paasvuur, 4 mei-dodenherdenking, pinksterfietstocht, Koningsdag, Barchems Feest, tuinavond, najaarsfair, Preuverieje, diverse jeugdactiviteiten, speellocaties, onderhoud centrumperk, Kokkepot voor alleenstaanden en de knutsel- en kookclub voor kinderen.

Contactgegevens

Rita Asselman
Telefoon: 06 49 68 41 21
E-mail: secretariaat@contact-barchem.nl 
Website: www.contact-barchem.nl

Achter van links naar rechts: Edwin Nijhof, Bert Nijenhuis, Arjan Wanschers, Wilfried ten Brinke, Laurens Molenkamp, Wilco Weernink, Gerry te Walvaart en Aart Veenbrink
Voor van links naar rechts: Jarno Koeleman, Henk Essink, Betsie kamperman, Henny Wildschut, Gea Teunissen
Niet op de foto: Gert Tessemaker en Aloys Hummelink