Belangenvereniging Exel en Omstreken (BEO) bestaat sinds oktober 1986. Het BEO-gebied beslaat de kern Exel en een ruim gebied daaromheen. De vereniging heeft 7 bestuursleden die worden bijgestaan door vertegenwoordigers van 9 buurten, waarvan het overgrote deel van de inwoners lid is. BEO heeft verschillende werkgroepen en is lid van de Vereniging voor Dorpshuizen en Kleine Kernen Gelderland (DKK).

Wat doen wij?

BEO maakt zich sterk voor de leefbaarheid van de Lochemse kern Exel en haar omgeving. Hiervoor onderhoudt zij contacten met verschillende overheden en instanties, zoals de provincie en de gemeente, over zaken die van belang zijn voor de mensen in Exel en omstreken. Wanneer er een gemeenschappelijk belang is, zal BEO dit belang zo goed mogelijk verdedigen bij de betrokken instanties en in haar adviezen aan deze instanties het belang van de leden proberen uit te dragen. Ook zal BEO in deze zaken waar nodig haar leden informatie verstrekken. Verder probeert BEO te zorgen voor een prettig leefklimaat in haar werkgebied. Hiervoor organiseren werkgroepen diverse evenementen en activiteiten. Hierbij valt te denken aan activiteiten voor jeugd en ouderen, creatieve avonden, sport en spel, fietstochten, paasvuur en bermopruimacties.

Contactgegevens

E-mail: info@beo-exel.nl 
Website: www.exelplaza.nl

Van links naar rechts: Sandra Schepers, Tim Sanders, Jan Koolschijn (in memoriam), Dirk Welmer, Jorrit Potman, Bartho van Wel en Petra Ubbels.