Hondenpoep is een van de grootste ergernissen onder onze inwoners. Ondanks de opruimplicht in de bebouwde kom en gewone afvalbakken in de openbare ruimte. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Waar staat je gemeente?’. Ook bij de gemeente en Circulus blijven klachten over hondenpoep binnenkomen.

Opvallende hondenpoepbak

Een werkgroep met 3 inwoners ging nadenken over mogelijke oplossingen. Daarop ontstond een idee voor een opvallende hondenpoepbak. Dit idee werd verder uitgewerkt samen met de 3 inwoners. Met de speciale hondenpoepbak kunnen we hondenbezitters aanmoedigen om hun hondenpoep op te ruimen. Zo kunnen kinderen hondenpoepvrij spelen en wordt de buurt een stukje schoner.

2 hondenpoepbakken in Gorssel

De hondenpoepbakken staan aan de Elfuursweg en de Kozakkenweg in Gorssel. De poepbak valt op en nodigt uit om daar de hondenpoep in te doen. Een buurt geeft hiermee op een positieve manier aan dat bewoners samen hondenpoep wel de baas worden. Voorbijgangers hebben eigenlijk geen argument meer om de hondenpoep er niet in te doen.

Uw buurt kan een bak adopteren

Heeft u veel overlast van hondenpoep? Dan kunt u een hondenpoepbak adopteren. Circulus plaatst de bak. Circulus regelt ook dat u een grijze afvalcontainer krijgt. Of een pas voor de ondergrondse container. U houdt in de gaten wanneer de bak vol is en gooit de volle vuilniszak weg. Circulus haalt de hondenpoep op als restafval.

Wilt u een bak adopteren?

Welzijn Lochem coördineert het beheer van de bakken. Neem daarom contact op met het team opbouwwerk van Welzijn Lochem, telefoon (0573) 29 70 00 e-mail: opbouwwerk@welzijnlochem.nl