Vanaf 2021 geldt er een nieuwe wet: de Omgevingswet. Met de Omgevingswet wil de overheid de regels voor de leefomgeving vereenvoudigen en samenvoegen. Zodat het straks bijvoorbeeld makkelijker is om bouwprojecten te starten. 

Omgevingsvisie en Omgevingsplan

Iedere gemeente maakt een omgevingsvisie en een omgevingsplan waarin je met elkaar afspreekt wát er op wélke plaats in de gemeente mogelijk is. Het maken van dit plan doet Lochem samen met inwoners. Want alleen zij weten goed waar behoefte aan is. Zo zorgen we ervoor dat goede ideeën van inwoners, bedrijven of organisaties een kans krijgen.

Wat voor ideeën zijn dat?

Met de nieuwe wet kunt u als bewoner makkelijker initiatief nemen om een idee uit te voeren. Zo kunt u bijvoorbeeld samen met de buren in eigen energie-opwekking voorzien, een garage ombouwen tot bedrijfsruimte of van een leegstaand stuk land een speelveld maken.

Meedenken

2021 klinkt nog ver weg. Maar de voorbereiding voor de wetswijzing is al in volle gang bij de gemeente Lochem. Tijdens de voorbereiding vragen we u als inwoner om mee te denken over verschillende zaken. Dat doen we via bijeenkomsten maar ook online. Houd gemeentenieuws en www.lochem.nl in de gaten voor de laatste informatie!