Definitieve uitbreiding parkeerplaats Mauritsweg

We gaan de betonnen (Stelcon)platen op de parkeerkeerplaats Mauritsweg vervangen. Een paar jaar geleden breiden we het aantal parkeerplekken van de parkeerplaats aan de Mauritsweg uit. Over het gras plaatsten we toen betonnen platen (Stelconplaten). Het blijkt dat we ook in de toekomst deze parkeerplaatsen nodig hebben. Daarom wil de gemeente Lochem deze extra parkeerplaatsen behouden. Wel maken we een kwalitatieve verbeterslag voor de omgeving.

Ontwerp

De Stelconplaten vervangen we door baksteen en grasbetonstenen. Ook planten we, vanwege het klimaat en de uitstraling, veel meer groen (bomen/struiken) aan. De in- en uitrit komt ter hoogte van de Graanweg te liggen. Bekijk hier het ontwerp (pdf, 2.893 KB) . 

Planning

Op maandag 18 maart 2024 start Hoftijzer uit Lochem met de uitbreiding van de parkeerplaats Mauritsweg. Onder normale (weer)omstandigheden zijn de nieuwe parkeerplaatsen vanaf maandag 6 mei weer beschikbaar. Tijdens de werkzaamheden blijven de oude parkeerplaatsen en de openbare weg gewoon bereikbaar voor het verkeer. Voor vragen over de uitvoering, dan kunt u terecht bij Gerjan ten Dolle van Hoftijzer via gerjan@hoftijzerlochem.nl. Algemene vragen kunt u stellen aan Martijn Boomkamp van de gemeente Lochem via m.boomkamp@lochem.nl.