Wanneer u grond wilt verplaatsen of afvoeren, of nieuwe grond wilt aandragen, is in een aantal gevallen een melding nodig. Ook speelt de kwaliteit van de bodem een rol bij bouwen.

Voorbereiden aanvraag omgevingsvergunning

In het omgevingsloket kunt u nagaan of u een vergunning nodig heeft of een melding moet doen. Ook kunt u bekijken wat op een bepaalde plek in de gemeente Lochem wel of niet mag. Heeft u een vergunning nodig of moet u een melding doen? Dan moet u aan aantal zaken voorbereiden. Wat u daarvoor nodig heeft leest u op de pagina ‘Voorbereiding omgevingsaanvraag’.

Hoe betrek ik mijn omgeving?

Stel u heeft een plan. U heeft dan niet alleen te maken met de gemeente, maar ook met buren en andere betrokkenen. Het is belangrijk dat u hen betrekt en informeert over uw plannen. Hoe? Dat leest u op de pagina ‘Hoe betrek ik mijn omgeving?

Aanvraag of melding doen

Via het omgevingsloket kunt u controleren of u een vergunning nodig heeft of een melding moet doen voor bodem- of grondverzet. Ga naar het omgevingsloket. Daar klikt u in de menubalk op ‘vergunningcheck’. Aan de hand van een paar vragen controleert u snel of u een vergunning moet aanvragen of melding moet doen.


Contact met de gemeente

Komt u er niet uit? Neem dan contact op met de gemeente. Wij helpen u graag.