Wilt u bouwtekeningen inzien? Of een aanvraag omgevingsvergunning die ter inzage ligt? Dit kan in het bouw- en milieuarchief. Kopieën van bouwtekeningen sturen we u via e-mail. Wilt u papieren kopieën, dan betaalt u daarvoor kosten. Als een vergunningaanvraag nog loopt, verstrekken wij geen kopieën, maar kunt u langs komen om de stukken in te zien.

Dit zijn de mogelijkheden om stukken in te zien:

Periode 1900-2010

Bouwtekeningen uit de periode 1900-2010 (incl. voormalige gemeenten Gorssel en Laren) kunt u kosteloos digitaal opzoeken en opvragen bij het Regionaal Archief Zutphen (onderdeel van het Erfgoedcentrum Zutphen)

Vanaf oktober 2010

Bouwtekeningen uit de verleende omgevingsvergunningen vanaf oktober 2010 kunt u kosteloos digitaal opvragen. En voor informatie uit het milieuarchief kunt u het beste in het formulier aangeven waar u naar op zoek bent.

Wanneer kan ik een omgevingsvergunning inzien?

Ter inzage gelegde omgevingsvergunningen verstrekken wij niet digitaal. Informatie is in te zien bij de omgevingsbalie in het gemeentehuis in Lochem. Kijk bij onze contactinformatie op welke tijden u kunt langskomen en bellen voor een afspraak.

Na het besluit op de omgevingsvergunningaanvraag, zijn de bouwtekeningen digitaal beschikbaar.

Kosten

U kunt kosteloos per e-mail kopieën krijgen uit het bouwarchief.

Tegen betaling verstrekken wij kopieën op papier. U betaalt hiervoor kosten (leges). Kopieën van bouwtekeningen kosten:

  • A-4 formaat € 0,60 per kopie
  • A-3 formaat € 1,30 per kopie