Steeds meer mensen in onze gemeente maken gebruik van een WhatsApp-groep om hun buurt of wijk veiliger te maken: BuurtWhatsApp. Buurtbewoners kunnen via zo'n groep een oogje in het zeil houden en sneller verdachte situaties melden bij de politie. De gemeente en de politie juichen dit initiatief van harte toe, omdat buurtbewoners extra ogen en oren zijn in de wijk.

Wat is BuurtWhatsApp?

Met BuurtWhatsApp kunnen buurtbewoners met een smartphone elkaar via WhatsApp direct informeren over onraad en inbraak. Doordat zij met elkaar zijn verbonden, kunnen zij een groot gebied in de gaten houden, ook het buitengebied. Dit geeft een veilig gevoel en het maakt de buurt meteen een stuk minder interessant voor inbrekers.

Hoe werkt het?

In verdachte situaties wordt altijd eerst alarmnummer 112 gebeld, waarna de politie uitrukt. Daarna volgt een groepsbericht via WhatsApp, door een van de buurthoofden. Iedereen in de groep houdt de situatie in de gaten. Of ze spreken af om met elkaar op het onraad af te gaan. Zodra de politie er is, is de dief snel op te pakken.

Wilt u zich aansluiten?

Inmiddels hebben in alle kernen van de gemeente Lochem inwoners het initiatief genomen om een BuurtWhatsApp-groep op te starten en op deze manier hun woon- en leefomgeving veiliger te maken. Wilt u weten of er in uw buurt ook een BuurtWhatsapp-groep is of wilt u zelf een groep starten, neem dan contact op met Robin Meenink op (0573)28 92 22 of R.Meenink@lochem.nl.