De Startversneller helpt jou als startende ondernemer bij een succesvolle start van je eigen bedrijf. Het programma biedt de kans om met korting een opleiding en/of coaching te volgen. Gemeente Lochem en Oost NL dragen gezamenlijk tot maximaal 2000 euro bij. Heb je interesse? Meld je dan aan bij de MKB-manager van de gemeente Lochem.

Wil je ondernemer worden en kun je wat hulp gebruiken? Dan kun je ook terecht bij de Regionale Organisatie Zelfstandigen (ROZ).

Voorwaarden

Om mee te kunnen doen, gelden de volgende voorwaarden:

  • Je bent niet langer dan 5 jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
  • Je bedrijf is in de gemeente Lochem
  • Je wilt zelf investeren met tijd en geld en hebt een gedegen plan van aanpak voor je bedrijf.

De 5 stappen van de Startversneller

Je doorloopt 5 stappen van aanmelding tot uitbetaling van de bijdrage in de kosten:

1. Aanmelden

Stap 1 is bij MKB-manager van de gemeente Lochem laten weten dat je interesse hebt. Na akkoord kun je je aanmelden aan via  www.destartversneller.nl/uwaanvraag/. Je komt op de site van Oost NL. Zij nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.

2. Ondernemers E-Scan

Je krijgt de toegang tot een ondernemers E-scan. De test geeft je inzicht in jouw ondernemersvaardigheden. Je weet dan nog beter aan welke vaardigheden je moet gaan werken om jouw bedrijf te laten slagen.

3. Intakegesprek Oost NL

Tijdens het intakegesprek bespreken zij o.a.:

  • Jouw ambities;
  • Hoe kansrijk jouw onderneming is;
  • Hoe realistisch de financiële voorspelling is;
  • Jouw ondernemersplan;
  • De ondernemerstest.

Na het gesprek hoor je of je een voucher aan kunt vragen.

Voor coaching kun je een voucher aanvragen met een waarde van maximaal € 1.000,-. Ook voor training/opleiding kun je een voucher aanvragen met een waarde van maximaal € 1.000,-. Vervolgens ga je zelf een overeenkomst aan met de coach en het training/opleidings instituut. Je betaalt rechtstreeks aan deze partijen en ontvangt achteraf de vergoeding van ons.

4. Uitvoering

Je volgt het coachtraject en de training/opleiding volgens jouw aanvraag.

5. Uitbetaling

Na afloop van het traject maak je de ondernemerstest nog een keer. Je ziet dan wat voor vooruitgang je hebt geboekt met behulp van de ondersteuning vanuit het programma. Je dient de voucher in en krijgt 80% van de netto kosten van de coaching of training/opleiding vergoed. Met een minimum van € 500,- en een maximum van € 1.000,-. 

Waarom de Startversneller?

De startversneller draagt bij aan ondernemerschap en werkgelegenheid. De startversneller wordt mede mogelijk gemaakt door Oost NL en de gemeente Lochem.