Als zelfstandig ondernemer kunt u in (tijdelijke) financiële problemen komen. Soms zijn die zo groot dat het voortbestaan van uw bedrijf in gevaar is. Zoekt u dan hulp via

Regionale Organisatie Zelfstandigen

De ROZ helpt ondernemers en starters in de Achterhoek en Twente. Onder andere met advies en financiële hulp. De ROZ doet dit namens gemeenten. De MKB-manager van de gemeente Lochem kan u met e ROZ in contact brengen.

Financiële mogelijkheden van het Bbz

Misschien kunt u een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Deze regeling is er om ondernemers bij te staan en biedt inkomensondersteuning en/of een kredietmogelijkheid. De ROZ voert deze regeling uit voor de gemeente Lochem. Ga naar de website van de ROZ voor meer informatie.

Hulp bij schulden

De ROZ biedt ook gespecialiseerde schuldhulpverlening namens de gemeente Lochem. De adviseurs steunen u bij het oplossen van de schulden. Zij helpen de oorzaken in kaart te brengen, proberen afspraken te maken met schuldeisers en te voorkomen dat u failliet gaat. Samen met u zoeken zij naar oplossingen. Hierover leest u meer op de website van de ROZ.

Praten met een ondernemersadviseur?

Het coronavirus heeft voor veel ondernemers nog steeds flinke gevolgen. Herkent u zich in één of meerdere van de volgende situaties? Dan helpt de ROZ u graag.

  • U wilt graag verder met uw bedrijf. En u  wilt onderzoeken hoe u dat het beste kunt doen.
  • U heeft financiële vragen, problemen of betalingsachterstanden.
  • U twijfelt over doorgaan of stoppen met uw bedrijf.
  • U wilt (voor een deel) stoppen met uw bedrijf en u bent benieuwd naar uw mogelijkheden op de arbeidsmarkt. U denkt na over (om)scholing en/of een (tijdelijke) baan in loondienst.

De ondernemersadviseurs van de ROZ denken mee. Zij gaan graag met u in gesprek over kansen en mogelijkheden voor uw bedrijf en een financieel gezonde toekomst. Neem contact op met de ROZ voor een afspraak.