De werkzaamheden aan de Kwinkweerd zijn bijna klaar. Van 29 april t/m 3 mei 2024 vinden de laatste asfalteringswerkzaamheden op deze parallelweg plaats. De werkzaamheden vinden plaats tot en met 3 mei om 06.00 uur. Provincie Gelderland, opdrachtgever van het project Schakel Achterhoek A1, informeert het bestemmingsverkeer ter plaatse met borden. Hierop staat hoe de bedrijven aan de weg bereikbaar zijn. BAM voert de werkzaamheden uit.

foto van een kale weg zonder wegbedekking

Bereikbaarheid bedrijven tijdens werkzaamheden

  • De asfaltwerkzaamheden voert BAM in de avond en nacht uit. Daarmee verminderen ze de hinder zoveel mogelijk.
  • BAM asfalteert de Kwinkweerd in gedeelten.
  • Op vrijdag 3 mei overdag brengt BAM de belijning op de Kwinkweerd aan. Deze werkzaamheden kunnen plaatselijk voor enige verkeershinder zorgen, doordat er dan maar 1 rijstrook beschikbaar is.
  • De bedrijven langs de Kwinkweerd zijn geïnformeerd over de werkzaamheden.
  • Het bestemmingsverkeer informeren ze ter plaatse met borden.

Planning afhankelijk van het weer

De asfaltwerkzaamheden zijn weersafhankelijk. Bij (erg) nat weer kan het gebeuren dat BAM de werkzaamheden uitstelt. Als dat het geval is, laten ze dat zo snel mogelijk weten. 

Situatie vanaf 1 mei

Vanaf woensdag 1 mei zijn de bedrijven aan de Kwinkweerd bereikbaar via de parallelweg. Voor vrachtverkeer is de parallelweg alleen bereikbaar via het nieuwe kruispunt ter hoogte van ForFarmers. Bij TKF wordt ook een aansluiting op de Kwinkweerd gemaakt. Vrachtverkeer komende vanuit Lochem dat aan de Kwinkweerd moet zijn wordt doorverwezen naar het nieuwe kruispunt ter hoogte van ForFarmers.

Fietsers en voetgangers

Fietsers kunnen vanaf 3 mei in 2 richtingen gebruik maken van de  Kwinkweerd. Voor voetgangers is dan een nieuw voetpad beschikbaar over de gehele lengte van de Kwinkweerd.

Vervolg

Nadat BAM de Kwinkweerd heeft geasfalteerd, verwijderen ze de bouwhekken, werken ze de bermen af, plaatsen ze verkeersborden en maken ze de Kwinkweerd weer netjes. Ook brengt BAM dan de belijning aan op de nieuwe provinciale weg die naast de Kwinkweerd ligt. Bomen en struiken plaatsen ze waar dat mogelijk is in dit najaar.   

Deel dit artikel