Donderdag 10 april was er een feestelijk moment in Harfsen. Daar nam wethouder Wendy Goodin de duofiets voor Harfsen in gebruik. Met een duofiets kunnen mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, samen met een mantelzorger, bekende of vrijwilliger (mee)fietsen in de vertrouwde omgeving.

foto van de wethouder bij een duofiets

Wendy Goodin: “Duofietsen is vooral heel erg fijn! Als je niet meer zelfstandig op de fiets kunt dan is het heerlijk om op deze manier buiten te zijn en de wind in je gezicht te voelen. Het is een veilige en gezellige manier om weer in je eigen omgeving te kunnen fietsen én om met elkaar in contact te zijn. Daarbij is het ook nog eens goed voor je gezondheid. Ik ben dan ook heel blij dat het fietsmaatje nu ook in Harfsen is opgezet. Complimenten en veel waardering voor de vrijwilligers die dit mogelijk maken.”

Duofietsprojecten in onze gemeente

Naast Harfsen, heeft ook Laren een duofiets in gebruik. Met een financiële bijdrage voor een deel van de kosten stimuleert en waardeert de gemeente het opzetten en uitvoeren van duofietsprojecten door vrijwilligers in onze gemeente. We stimuleren hen ook om lokaal en landelijk extra financiering aan te vragen. Ook een duofietsproject opzetten? Kijk dan op de pagina duofietsen.

 

Deel dit artikel