Maandag 30 juni tekenden verschillende Lochemse partners het Achterhoek Food Manifest van het Platform Achterhoek Food. Gemeente Lochem is partner in dit platform en geeft het voorbeeld met gezonde, lokale producten in de bedrijfskantine. De handtekening onderstreept de inzet van Lochemse partners, voor een regio Achterhoek waarin inwoners, werknemers en bezoekers kiezen voor gezond, duurzaam en lokaal eten.

Vlnr. Sabine van den Bosch (accountmanager bedrijven MKB gemeente Lochem), Peter Romeijnders (Romeijnders Catering & Events), wethouder Marja Eggink (Landbouw), Maurits Steverink (Platform Achterhoek Food) en Marc Mobach (beleidsmedewerker Landbouw gemeente Lochem). Niet op foto: Marjolijn Pezi (JOGG - regisseur).

Kiezen voor gezond, duurzaam eten lukt het beste als het op steeds meer plekken beschikbaar is. In Lochem is er een mooi netwerk dat daaraan kan bijdragen. Twee voorbeelden: Gemeente Lochem is een JOGG-gemeente (Gezonde jeugd, Gezonde toekomst). Jongeren maken in verschillende activiteiten kennis met duurzaam, gezond en regionaal voedsel. Zo start volgend schooljaar de campagne ‘trommel zonder rommel’. Zo helpen we bij een gezond manier van leven.

Doelen Achterhoek Food

Een ander voorbeeld zijn de verschillende musea, horecagelegenheden en evenementen in onze gemeente. Een enorme kans om deze ondernemers samen te brengen rondom de doelen van Achterhoek Food. Want juist met lokale gezonde producten, kunnen zij het verschil maken voor hun bezoekers en klanten. Gemeente Lochem stimuleert contacten tussen de ondernemers en duurzame producenten.

Meer weten? Kijk op www.achterhoekfood.nl.

Deel dit artikel