Op 18 januari was de aftrap van het Vitaliteitsprogramma Verblijfsrecreatie Achterhoek. Acht Achterhoekse gemeentes, waaronder Lochem, bieden ondernemers in de verblijfsrecreatie een programma dat hun onderneming voorbereidt op de kansen en uitdagingen van de toekomst. Zo versterken en verbeteren we samen de verblijfsrecreatie.

Projectleider Margaret van Diermen overhandigt Eric-Jan de Haan, voorzitter vrijetijdseconomie Achterhoek, het uitgewerkte Vitaliteitsprogramma Verblijfsrecreatie.

Sommige ondernemers zullen de uitdagingen en kansen al scherp hebben, anderen hebben eerst behoefte aan een spiegel. Het programma is er voor beide groepen. Er zijn verschillende trajecten voor ondernemers, variërend van sparringgesprekken met experts, meerdaagse trainingen en individuele scenario-ontwikkeling. Ze zijn praktisch en gericht op direct resultaat. Tijdens een eerste (intake)gesprek wordt geïnventariseerd welke thema’s er toe doen en welk traject past. Daarna gaat u met experts aan de slag en gaat u zelfstandig óf met gerichte begeleiding verder. Naast drie trajecten zijn er ook inspiratiesessies.

Investeringen

De vrijetijdseconomie is belangrijk in de Achterhoek omdat ze kansen biedt voor de hele regio. Zo zorgt ze ervoor dat lokale voorzieningen blijven, dat er een aantrekkelijk ondernemersklimaat is en genoeg verschillende banen. Dit blijkt onder andere uit de eerder vastgestelde Vrijetijdsagenda 2020-2030. Door te blijven investeren in toerisme en recreatie, willen de Achterhoekse gemeentes bereiken dat de kwaliteit verbetert en dat het bestaande aanbod verder professionaliseert.

Meer info en contact

Kijk voor meer informatie op www.verblijfsrecreatie-achterhoek.nl. Heeft u vragen? Neem dan contact op met projectleider Margaret van Diermen, margaret.vandiermen@verblijfsrecreatie-achterhoek.nl, of met onze eigen beleidsmedewerker Recreatie & Toerisme, Anneloes Blaauw (a.blaauw@lochem.nl).

Deel dit artikel