Zaterdag 23 maart was het weer Landelijke Opschoondag. Ook in onze gemeente staken veel mensen de handen uit de mouwen om de omgeving een stukje schoner te maken. In de meeste kernen zorgden vrijwilligers met zwerfvuilacties voor een actieve, gezellige ochtend en een opgeruimde omgeving. Een applausje waard!

groepsfoto van 2 kinderen in gele hesjes en 2 begeleiders met grijpstokken en vuilniszak

Net als de vorige jaren startten in Gorssel, Laren, Lochem, Barchem, Exel, Epse, Joppe en Laren vaste en nieuwe vrijwilligers in de ochtend samen op. Na een kop koffie of thee gingen ze in groepjes op pad gewapend met een afvalknijper, vuilniszak en herkenbaar aan een oranje of geel veiligheidshesje. In Lochem ging dit jaar ook een groep van start. Ze verzamelden onder meer langs de Berkel, in wijken en langs een deel van het Twentekanaal afval in bermen, waterkanten en plantsoenen. De oogst was ook hier breed: piepschuim, blikjes, peuken, doekjes en zelfs luiers. De vrijwilligers kregen positieve reacties en ze waren net voor de buien binnen om op te warmen met een bak koffie. Een mooie start voor een vaste opruimgroep in Lochem.

Samenwerking

Circulus zorgde voor materialen en het ophalen van de vuilniszakken en Welzijn Lochem coördineerde de vrijwilligersinitiatieven. Een mooie samenwerking van vrijwilligers, Circulus en Welzijn Lochem.

Zelf aan de slag?

Kon u op 23 maart niet meedoen met de Landelijke Opschoondag? Wilt u toch een keer zwerfafval opruimen en zo bijdragen aan een schone omgeving? Veel zwerfvuilgroepen in onze kernen verzorgen het hele jaar door opruimacties. Kijk voor meer informatie op www.welzijnlochem.nl.

Deel dit artikel