Tijd voor actie! Vanaf 1 april 2024 is er weer een gemeentelijke regentonactie. Inwoners krijgen maar liefst € 25 korting op een regenton naar keuze bij Praxis Lochem, Intratuin Lochem, Welkoop Laren, Welkoop Gorssel en Tuincentrum De Blaakhof in Eefde. De actie loopt tot en met 31 december 2024. In totaal zijn 200 tonnen beschikbaar. Op = op!

tekst: een ton vor iedereen! + foto van regenton

Met een regenton kun je schoon regenwater opvangen en opslaan. Dat zorgt voor gratis water voor de tuin en betekent een besparing op drinkwaterkosten. Omdat planten meer houden van regenwater dan van leidingwater groeien en bloeien ze ook nog eens beter.

Partijen werken samen op thema klimaat

Waterschap Rijn en IJssel, Gemeente Lochem, IJsseldal Wonen, Viverion, Stichting Welzijn Lochem, LochemEnergie en Circulus werken op verschillende klimaatacties samen. Deze regentonactie is er daar een van. Net als vorig jaar zullen er ook dit jaar weer acties komen, waarbij inwoners een tegel kunnen inleveren voor een gratis plant.

Meer informatie

Meer informatie over klimaatadaptatie en zelf energie opwekken en besparen is te vinden op deze website. Www.weetvanwater.nl geeft veel informatie waarmee inwoners zelf aan de slag kunnen, in hun eigen huis, tuin, buurt of bedrijf. Op deze website staat ook een klimaatatlas per gemeente. Deze atlas brengt in beeld op welke effecten van een veranderend klimaat we ons moeten instellen.

Deel dit artikel