Er is meer geld nodig voor het nieuwe schoolgebouw in Laren. Tot nu toe hield de gemeente rekening met 5,8 miljoen euro. Door de ontwikkelingen in de bouw gaat het nieuwe schoolgebouw 6,9 miljoen euro kosten. Daarom doet het college een voorstel aan de gemeenteraad om extra geld uit te trekken.

Het nieuwe schoolgebouw biedt straks onderdak aan de Braninkschool en de Prins Willem Alexander school. Daarnaast krijgt Bartiméus Speciaal Onderwijs, voor kinderen met een visuele beperking, een plek in de nieuwbouw. Deze school huurt nu nog ruimte in het gebouw aan de Graanweg in Lochem. Het nieuwe gebouw komt aan de Verwoldseweg in Laren. De drie verschillende scholen gaan ruimten zo veel mogelijk samen gebruiken.

Bijna Energie Neutraal gebouw

De nieuwbouw is duurzaam en aardgasvrij. Leerlingen van Bartiméus kunnen zich op de tast via speciale markeringen bewegen door de ruimtes. Ook is er extra aandacht voor licht en geluid van deze doelgroep. Er wordt in het nieuwe gebouw extra gelet op een goed binnenklimaat voor alle leerlingen, dus genoeg daglicht en frisse lucht in alle ruimtes.

Schoolplein en het buitenterrein

Er komt ook een nieuw schoolplein. De kosten hiervoor zitten in het krediet van 6.9 miljoen euro. De gemeente zorgt voor de nieuwe inrichting van openbare terrein aan de Verwoldseweg. Hiervoor is nog eens € 830.000,- gerekend. Dit bedrag komt bovenop de 6,9 miljoen euro voor het nieuwe schoolgebouw. De gemeenteraad gaat het voorstel bespreken. De planning blijft afhankelijk van het verloop van de coronacrisis.

Deel dit artikel