‘Zet windmolens op zee’. ‘Leg alle daken vol met zonnepanelen’. ‘Geen landbouwgrond opofferen voor zonneparken’. ‘Windmolens en zonneparken verpesten ons landschap’.

twee wethouders tijdens de opname van de podcast

Misschien herkent ook u zich in de stellingen hier boven. En zou u deze wel eens willen voorleggen aan de bestuurders van uw gemeente. Wethouders Bert Groot Wesseldijk (ruimte) en Henk van Zeijts (duurzaamheid) gaan in een nieuwe podcast in op deze en op andere stellingen. Zij geven tekst en uitleg over de klimaatopgave en vertellen wat dat betekent voor onze gemeente. 

De podcast is te vinden op www.lochem.nl/podcast en is daar te beluisteren op een tijdstip dat u uitkomt.

“Ik snap de zorgen”

Henk van Zeijts: “Als bewoner van deze gemeente snap ik de zorgen die leven. Onze gemeente staat voor grote, ingrijpende veranderingen. Willen we verdere klimaatverandering stoppen dan zullen ook wij, hier in Lochem onze bijdrage moeten leveren.”

“Grote dilemma’s”

Bert Groot Wesseldijk: “Hoe zorgen we dat we wel schone energie opwekken met windmolens en zonneparken, maar dat we ons landschap niet verpesten? Dat is werkelijk een dilemma. Daarom hebben we juist de inbreng van u, van onze bewoners nodig. We werken stap voor stap aan een energieneutrale gemeente. Te beginnen met het vastleggen van de spelregels over dichtbij, schone energie opwekken. Dat doen we met u. Houdt de berichtgeving in de Berkelbode, op facebook, twitter, instagram en op lochem.nl in de gaten.”

Reageren

Wilt u een reageren op de podcast? Heeft u een vraag over de klimaatopgave of energietransitie in Lochem? Vul dan nu het reactieformulier in.

Deel dit artikel