Op donderdag 11 april onthulde wethouder Ria Leliveld de digitale toeristische informatiezuil in het centrum van Gorssel. Dit deed ze samen met Charles de Mari, voorzitter van de ondernemersvereniging Gorssel. De zuil heeft een touchscreen waarop informatie staat over Gorssel, gemeente Lochem en de rest van de Achterhoek. Van interessante bezienswaardigheden, activiteiten tot een uitgebreid routeprogramma.

Vlnr. Laura van der Linde (regio-coördinator Lochem bij Achterhoek Toerisme), Erik Bechtle (Eigenaar boekhandel Bechtle te Gorssel met VVV Agentschap), Otto van Harmelen (voorzitter dorpsraad Gorssel), Charles de Mari (voorzitter ondernemersvereniging Gorssel), Ria Leliveld (wethouder Toerisme), Marlies Oolders (VVV Lochem).

De zuil is er gekomen op verzoek van inwoners en ondernemers uit Gorssel (dorpsraad en ondernemersvereniging). De belangrijkste reden voor het verzoek: Gorssel heeft door museum More hoge bezoekersaantallen. Die bezoekers krijgen zo via de zuil een beeld wat er in het dorp, de gemeente en de Achterhoek te beleven is. Zo kunnen andere kernen en de Achterhoek hopelijk ook op meer bezoekers rekenen.

Uitgebreide toeristische informatie is in onze gemeente verder te verkrijgen bij het inspiratiepunt van de VVV in het centrum van Lochem. En bij de (deels eveneens digitale) TOP’s bij verschillende ondernemers.

Deel dit artikel