Ruim 160 ondernemers kwamen donderdag 11 april naar Schouwburg Lochem voor de Lochemse Ondernemersavond. Wethouder economie Ria Leliveld opende de avond. Zij stond stil bij de uitdagingen waar ondernemers zoal voor staan. “Deze onderne­mersavond is een mooie kans om elkaar te zien en spreken. En om te kijken hoe we elkaar kunnen ondersteunen in een tijd waarin veel gebeurt.”

foto van jonge ondernemers op het podium van de schouwburg met de wethouder
Wethouder Ria Leliveld met twee ondernemers van het jonge ondernemers­netwerk ON

Kennisquiz

De wethouder gaf de microfoon door aan 2 ondernemers van het jonge ondernemersnetwerk ON. Zij stelden in een quiz de kennis van de Lochemse economie op de proef. De vragen bleken niet zo eenvoudig te zijn. De prijswinnaars gingen met een boek van Ruud Veltenaar naar huis.

Expeditie naar de toekomst

Daarna was het woord aan spreker Ruud Veltenaar. Hij nam het publiek mee op een expeditie naar de toekomst. Onderwerpen als tweedehands kopen, klimaatcrisis, vluchtelingen en wereldpolitiek kwamen voorbij. Maar ook de verbondenheid van de mens met de natuur: “De laatste 10 foto’s op uw mobiele telefoon laten zien hoe verbonden u bent met de natuur.” Hij zette de zaal aan tot denken over hoe we omgaan met onze planeet.

De avond werd afgesloten met een netwerkborrel in de foyer van Schouwburg Lochem.

Idee voor de volgende keer?

Bent u ondernemer en heeft u een idee voor de invulling van een volgende ondernemersavond? Geeft u dit dan vooral door via het e-mailadres lzn@lochem.nl. We nemen uw idee graag mee.

Deel dit artikel