Op maandag 3 juni is het Wereldfietsdag. Doe ook mee met deze dag! Gemeente Lochem sluit ook aan en geeft in die week extra aandacht aan fietsen in onze gemeente. Zo is er promotie voor de fietshelmenactie, de Doortraproute en houdt de Fietsersbond tijdens de weekmarkt in Lochem de Fietsinfodag.

Ruimte en veiligheid voor fietsers

“Genieten, bewegen, samen of alleen. Recreatief of gewoon van a naar b. Fietsen draagt bij aan mobiliteit, vitaliteit en duurzaamheid. Fijn dat de Wereldfietsdag hier aandacht voor vraagt,” geeft wethouder Ria Leliveld van mobiliteit aan. De gemeente Lochem stelt momenteel een Fietsplan op, waar ook ruimte en aandacht voor de fiets centraal staat. “Dit vinden we belangrijk. Daarom zetten we de komende jaren in op veilige en aantrekkelijke fietsroutes voor verschillende doelgroepen.” De plannen werkt de gemeente Lochem momenteel uit in het nieuwe Fietsplan.

Promotie veilig en comfortabel fietsen

In de week van 3 juni haakt de gemeente Lochem op social media in op diverse weetjes op het gebied van (recreatief) fietsen. Leuk voor jong en oud! Ook promoot de gemeente diverse routes, zoals de Smaakroute en de Doortraproute (een comfortabele fietsroute van 23 kilometer door de gemeente) en veilig fietsen. Zo is er aandacht voor de fietshelmenactie bij lokale fietshandelaren in de gemeente Lochem. En stapt wethouder Ria Leliveld zelf op de fiets om te genieten van de mooie omgeving. Ze bezoekt ook de fietswerkplaats van Circulus in Eefde.

Fietsinfodag tijdens weekmarkt in Lochem op 5 juni

Op woensdag 5 juni tijdens de weekmarkt (Grote Markt) in Lochem van 8.00 tot 12.30 uur vindt de fietsinfodag plaats van de Fietsersbond. De volgende onderdelen komen aan bod: fietskeuze (aandacht voor verschillende e-bikes en driewielers), fietsgym (verschillende oefeningen ter voorbereiding op de fietstocht), check je conditie en die van je fiets en de routekeuze (hoe kies je een fijne route met voldoende ruimte).

Volg de social mediakanalen van de gemeente Lochem

Kom van 3 tot en met 7 juni meer te weten over fietsen in de gemeente Lochem. Volg hiervoor onze socials.

Deel dit artikel