Afgelopen week zetten de gemeente Lochem en LochemEnergie een belangrijke stap in het bevorderen van energiebesparing. Beide  partijen ondertekenden de dienstverleningsovereenkomst Energiebesparing voor huishoudens en midden- en kleinbedrijf.

groepsfoto van het ondertekenen van de overeenkomst
In het Stadshuus ondertekenden voorzitter Hans Geerlink (links op de foto), directeur Bob Duindam (rechts) van LochemEnergie en wethouder klimaat en energie Lex de Goede de overeenkomst.

Het doel van deze overeenkomst is inwoners en MKB te helpen met energiebesparing. LochemEnergie stelt hiervoor energiecoaches, energieconciërges, energieadviseurs en financiële adviseurs beschikbaar.  De diensten van de energiecoaches, energieconciërges en financieel adviseurs zijn gratis voor alle inwoners. Meer informatie vindt u op www.lochem.nl/energieloket of www.lochemenergie.net.

Advies en hulp bij energiebesparing

Huishoudens en MKB kunnen rekenen op deskundig advies en praktische ondersteuning bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Denk hierbij aan isolatie, het opsporen van warmtelekken en andere duurzame oplossingen. De energiecoaches en adviseurs kunnen helpen bij  het bepalen welke maatregelen het beste passen bij de woning.

EnergieloketLochem in gemeentehuis

De gemeente Lochem heeft een fysiek energieloket opgericht in het gemeentehuis. Hier krijgt u  over besparingsmaatregelen en subsidiemogelijkheden. Ook kunt u hulp krijgen bij het invullen van concrete subsidieaanvragen. Kijk voor meer informatie op www.lochem.nl/energieloket.

Deel dit artikel