Sinds begin maart kunt u als inwoner of ondernemer uit Lochem terecht bij EnergieloketLochem. Dit loket zit in het gemeentehuis aan de Hanzeweg in Lochem. U krijgt hier informatie over energiebesparing en subsidies. Kwartiermaker Bart Dik is sinds november vorig jaar bezig met het inrichten van het loket. Hij vertelt waar EnergieloketLochem u bij kan helpen.

Wat doe je als kwartiermaker van EnergieloketLochem?

“Mijn taak is om het EnergieloketLochem op te starten. Ik zorg er bijvoorbeeld voor dat er een plek is voor het loket, dat we bereikbaar zijn en dat er bezoekers komen,” vertelt Bart. “Dat doe ik samen met collega’s van de gemeente. Het belangrijkste is natuurlijk dat inwoners ons kunnen vinden. En dat ze weten waarmee wij ze kunnen helpen. In advertenties in de Berkelbode, Facebook en LinkedIn geven we daar dus aandacht aan. We kijken ook nog naar hoe we inwoners uit de kernen kunnen benaderen met lokale communicatie.”

Waarvoor kunnen inwoners aankloppen bij EnergieloketLochem?

“Als gemeente bieden we verschillende vormen van hulp om je woning te verduurzamen. Van informatie over de eisen voor spouwmuurisolatie tot informatie over het plaatsen van laadpalen bij u thuis. Maar we helpen bijvoorbeeld ook met subsidies of een lening. Veel mensen willen energie besparen. Niet iedereen weet dat je dan misschien ook recht hebt op een subsidie of lening. Of wat je daarvoor moet doen. Bij EnergieloketLochem zit iemand klaar die deskundig is en de mogelijkheden goed kent.”

Kun je iets vertellen over de ervaringen tot nu toe?

“Jazeker, we hebben verschillende mensen aan de balie gehad. Iemand had bijvoorbeeld de vraag waaraan je moet voldoen om subsidie te krijgen. Het was prettig om te kunnen meedenken. Iemand anders vroeg of je meerdere subsidies mag aanvragen voor vloerisolatie. En dat mag! Iedereen mag de gemeentelijke en landelijke subsidies combineren. Voor inwoners met een laag inkomen kan het zijn dat je voor al je kosten subsidie kunt krijgen. Het zou jammer zijn als je daarvoor niet even een afspraak maakt, toch?”

Hoe kunnen inwoners een afspraak maken?

Dat kan op 3 manieren:

  1. door te bellen met (0573) 28 92 22,
  2. door een e-mail te sturen naar energieloket@lochem.nl, en
  3. door een WhatsApp-bericht te sturen naar 06 - 50 08 06 19.

Het EnergieloketLochem is open tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Ik hoop dat er veel inwoners komen, want daar zitten we voor!

Deel dit artikel