Van 27 tot en met 31 mei nam ’t Overschotje deel aan de Nationale Beweegweek voor ouderen. Voor deze gelegenheid was ook klootschietvereniging Klein Dochteren van de partij. Wethouder sport Lex de Goede bezocht woensdag 29 mei De Derde Helft bij sportvereniging ’t Overschotje in Lochem. Hij sprak met verschillende deelnemers en deed een rondje mee met klootschieten.

Wethouder Lex de Goede deed tijdens De Derde Helft een rondje mee met klootschieten.

Sinds eind maart organiseert ’t Overschotje in de sportkantine op Sportpark De Elze activiteiten voor 65-plussers onder de naam De Derde Helft. De Derde Helft staat in het teken van activiteiten en elkaar ontmoeten en krijgt steun van het Nationaal Ouderenfonds. Op het programma staan activiteiten zoals bowls, jeu des boules, koersbal en bordspellen. En afhankelijk van de behoefte zijn ook culturele activiteiten mogelijk.

Bewegen of gewoon een kop koffie drinken

Wethouder Lex de Goede: “Het is waardevol om te zien en ervaren dat ’t Overschotje dit organiseert voor oudere inwoners. Zij kunnen op een laagdrempelige manier meedoen met divers beweegaanbod. Of gewoon langskomen voor een kop koffie en gezelligheid.”

Wilt u ook meedoen?

De Derde Helft is iedere woensdagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur  in de kantine van sportvereniging ‘t Overschotje, De Elzelaan 1 in Lochem. Bent u ouder dan 65 jaar? En vindt u het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en samen actief te zijn? Kom ook en doe mee. Meedoen is gratis tot en met juni. Meer weten? Neem contact op met Jan Lenselink, j.lenselink6@upcmail.nl of (0573) 45 28 27.

Deel dit artikel