Leerlingen van de J. v.d. Hoevenschool in Epse hebben onder begeleiding van IVN Natuureducatie een Tiny Forest aangeplant op hun eigen plein. Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Burgemeester van gemeente Lochem Sebastiaan van 't Erve opende deze feestelijke dag en onthulde de naam van het Tiny Forest, die door leerlingen van de school zelf is bedacht: ‘Het kleine Hoevebosje’.

2 foto's: burgemeester en meisje planten boom en groepsfoto
Leerlingen van de J.V.d. Hoevenschool in Epse kregen de hulp van de burgemeester bij het planten van bomen op hun schoolplein.

De afgelopen weken werd de grond al gereed gemaakt voor het Tiny Forest. Het leukste werk, het planten van de bomen mochten de leerlingen vorige week vrijdag 22 maart zelf doen. In groepen zetten ze dertig verschillende soorten bomen en struiken in de aarde: in totaal zo’n 600 stuks.

Gezond leefklimaat

Burgemeester Sebastiaan van 't Erve voegde zich vandaag bij de leerlingen om het Tiny Forest te openen en de leerlingen te helpen bij het planten van bomen. “Ik ben heel blij met dit nieuwe bosje onze gemeente, want bomen dragen bij aan een gezond leefklimaat en zijn belangrijk voor mens en dier! Ik hoop dat ze net als jullie met veel zorg en aandacht mogen opgroeien.”

Deel dit artikel