Vanaf 2025 zijn gemeenten verplicht om een volwaardige openbare bibliotheek te hebben. Maar dat kost geld. Bibliotheek Berkel en IJssel, ook wel Bij de Bieb, diende daarom samen met de gemeenten Lochem, Brummen en Zutphen een aanvraag in voor een bijdrage van het Rijk (SPUK). Het Rijk heeft deze uitkering toegekend en draagt daarmee bij aan de kosten voor het verbeteren en uitbreiden van bestaande bibliotheekvoorzieningen.

Wethouder Wendy Goodin is blij met dit goede nieuws. “De bibliotheek is heel belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Denk bijvoorbeeld aan het tegengaan van laaggeletterdheid en het ontwikkelen van digitale vaardigheden. Wij willen dat mensen zo lang mogelijk kunnen meedoen in de samenleving. De activiteiten van de bibliotheek maken dat mogelijk.”

Meer Buurtbiebs

BIJ de Bieb is van plan de gelden voor de gemeente Lochem te besteden aan het verruimen van de openingstijden van de bibliotheekvestigingen in Gorssel en Lochem. Ook wordt het aantal Buurtbiebs in de kleine kernen vergroot. Het activiteitenprogramma breidt BIJ de Bieb uit. Onder andere met Taalhuisactiviteiten. Taalhuis BIJ de Bieb kan u helpen om uw digitale vaardigheden te verbeteren en om beter te leren lezen, schrijven en/of rekenen.

Deel dit artikel