Vanaf 8 mei ontvangen inwoners van de gemeente Lochem maximaal één keer per week een e-mail van Overheid.nl met daarin bekendmakingen van de overheid. Het gaat om inwoners die 25 jaar en ouder zijn en die een e-mailadres hebben opgegeven in MijnOverheid. De bekendmakingen gaan over vergunningen, werkzaamheden en andere lokale aankondigingen die zich afspelen binnen een bepaalde straal van het woonadres van de ontvanger. 

Het doel van deze nieuwe dienst is om actiever te informeren over besluiten van de overheid die direct invloed hebben op hun leefomgeving. Ook wordt het duidelijker hoe inwoners inspraak krijgen of bezwaar kunnen maken.  

‘Berichten over uw Buurt’ op MijnOverheid en Overheid.nl 

Ontvangt u het e-mailbericht? U kunt de instellingen aanpassen door in te loggen op de website van MijnOverheid. Hier kunt u instellen hoe vaak u de e-mail wilt ontvangen en hoe groot het gebied is waar de bekendmakingen over gaan. Afmelden kan ook via MijnOverheid.  

Berichten over uw Buurt bestaat al op Overheid.nl als e-mailservice

Gebruikers kunnen hier zelf aangeven voor welk adres ze de bekendmakingen willen ontvangen. Het verschil tussen beiden is dat MijnOverheid alleen de bekendmakingen rondom het eigen woonadres laat zien.  

Welkomstmail 

De nieuwe dienst start met het versturen van een welkomstmail. Zo weet u wat u kunt verwachten. Hoe de e-mailberichten zijn aan te passen aan uw behoefte en hoe afmelden werkt. In de welkomstmail staat ook een verwijzing naar een speciale informatiepagina op Overheid.nl met meer informatie over Berichten over uw Buurt. 

Online veiligheid

Controleer de afzender van de e-mail. Dat is Overheid.nl. Ook is het goed om de links te controleren. Via de links kom je alleen op Overheid.nl. Weet dat u op Overheid.nl nooit wordt gevraagd om persoonlijke informatie voeren?

Deel dit artikel