Lochem krijgt een nieuwe woonwijk: Kop van Oost! Dicht bij het centrum met alle voorzieningen binnen handbereik worden de komende jaren woningen gebouwd. Of je nu voor een appartement gaat, voor een tussenwoning of een vrijstaande woning. Alles is mogelijk.

Hoe gaan we dit aanpakken?

  • De gemeente heeft een stedenbouwkundig plan (pdf, 13.691 KB)  en een beeldkwaliteitplan (pdf, 21.221 KB)  gemaakt voor het gebied en het verplaatsen van bestaande bedrijven naar nieuwe locaties in Lochem.
  • Het bestemmingsplan voor de daadwerkelijke bouw van de woningen is eind 2021 goedgekeurd..

Hoe gaat de Kop van Oost eruitzien?

  • De te bouwen woonwijk Kop van Oost zal gaan bestaan uit vier deelgebieden met ieder een eigen karakter: het kanaal, de Berkel, de Groene Hoven en het Stadsplein.
  • In totaal worden er in 4 fases circa 120 woningen en appartementen gebouwd.
  • Informatie over het uiterlijk van de woningen, met bijbehorende prijzen, zal op de website van de Kop van Oost worden gedeeld.

Wanneer gaan de werkzaamheden plaatsvinden?

Fase 1 van het plan is in aanbouw. De eerste woningen worden rond de jaarwisseling opgeleverd. 
Wanneer fase 2 in verkoop gaat is nog niet bekend. Houd daarvoor de website van de Kop van Oost in de gaten. Als er meer bekend is dan informeren wij u ook op deze plek en in gemeentenieuws.  

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen

U kunt zich aanmelden voor een speciale nieuwsbrief van ontwikkelaar Nijhuis waarin belangrijke updates worden gedeeld over de bouw.  Meer informatie over de planning, de woningen en de verkoop, vindt u op de website Kop van Oost.

De aanmeldknop staat onderaan de pagina.