Nieuw gebouw voor drie scholen

Op het terrein van de huidige basisscholen in Laren, komt een nieuw schoolgebouw. In dit gebouw aan de Verwoldseweg komen drie scholen onder één dak: Braninkschool, Prins Willem Alexanderschool en nieuwkomer Bartiméus  voor slechtziende kinderen. Deze school verhuist vanuit Lochem naar het nieuwe gebouw in Laren.

Stichting Poolster, Stichting Christelijk Basis Onderwijs Lochem Laren (SCBOLL) en Bartiméus Speciaal Onderwijs maken het plan voor het nieuwe schoolgebouw. De gemeente stelt geld en grond beschikbaar. De gemeente denkt ook mee over zaken als verkeersveiligheid, bereikbaarheid en parkeren.  Adviesbureau  RO-groep begeleidt het ontwerp- en bouwproces.

Hoe kunt u op de hoogte blijven?

We houden u op verschillende manieren op de hoogte. Via nieuwsbrieven die we huis aan huis verspreiden, via de Berkelbode, inloopavonden, bijeenkomsten en gesprekken. Uiteraard houden de schoolbesturen ouders, leerlingen en leerkrachten op de hoogte. Deze pagina is bedoeld als verzamelplek voor achtergrondinformatie. U vindt hier onder meer veel gestelde vragen, presentaties, actuele ontwikkelingen, eerdere nieuwsbrieven en andere informatie.

Wilt u via de mail op de hoogte blijven?

Meldt u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Laatste nieuws

20 mei

De kern Laren groeit. Het afgelopen schooljaar kwamen er meer basisschoolleerlingen bij dan was voorzien. Het is bovendien de bedoeling dat er 120 nieuwe huizen bijkomen in Laren voor 2030. Daarom is…

16 april

Drie basisscholen worden vanaf augustus 2021 ondergebracht in een splinternieuw pand aan de Verwoldseweg in Laren. De Braninkschool en de Prins Willem Alexanderschool zijn nu al gevestigd op die…